Składniki:
-
- 4 grube plastry boczku
- 1 grubo posiekana główka kapusty
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- sok cytrynowy – opcjonalnie
Składniki: 1 drobno posiekana kapusta 1 łyżka oleju ½ szklanki posiekanej szalotki 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy ziarnistej 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy ¼ szklanki rozpuszczonego masła sól, pieprz, ocet ryżowy do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i szalotkę, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać musztardę, curry i kurkumę,…
Składniki: 2 kg wołowiny bez kości 10 dkg słoniny 1 ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 ½ łyżeczki mąki 3 łyżki oleju 1 duża cebula 5 suszonych grzybków ¾ szklanki śmietany 3 łyżeczki mąki sól, pieprz do smaku Marynata: 2 ½ szklanki wody 3 liście laurowe 5 ziaren pieprzu 5 ziaren jałowca cebula ½ szklanki octu…
Składniki: 4 wołowe sznycle 2 kiszone ogórki 2 średnie cebule 12 pieczarek 8 suszonych grzybków szklanka bulionu warzywnego 5 łyżeczek ostrej musztardy 6 łyżek mąki kilka ziaren czarnego pieprzu sól, pieprz do smaku ½ szklanki oleju Sposób przyrządzenia: Namoczone wcześniej suszone grzyby, osączyć i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ogórki przekroić…