Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta z curry

Składniki:

    • 1 drobno posiekana kapusta
    • 1 łyżka oleju
    • ½ szklanki posiekanej szalotki
    • 2 posiekane ząbki czosnku
    • 2 łyżeczki musztardy ziarnistej
    • 2 łyżeczki curry
    • 1 łyżeczka kurkumy
    • ¼ szklanki rozpuszczonego masła
    • sól, pieprz, ocet ryżowy do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i szalotkę, smażyć mieszając 2 minuty. Dodać musztardę, curry i kurkumę, smażyć 1 minutę stale mieszając. Dodać kapustę i pozostałe składniki, dusić mieszając aż kapusta zmięknie. W razie potrzeby podlać odrobiną wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *