Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do ryb

Zielony farsz do karpia

Składniki: 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju kilka kropel soku z cytryny natka pietruszki liście selera sól pieprz Sposób wykonania: Natkę pietruszki i listki selera grubo poszatkować. Dodać do nich posiekany czosnek, olej oraz kilka kropli soku z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz idealny do wigilijnego karpia.

Marynata do steków Iwony

Składniki: 1/8 litra czerwonego wina 1/8 litra oleju 1-2 starte ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego  czarnego pieprzu 1 łyżka ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty połączyć  ze sobą w miseczce, delikatnie wymieszać. Steki włożyć  do marynaty na kilka godzin przed grillowaniem.

Marynata do grillowanego drobiu, wieprzowiny i baraniny Iwony

Składniki: 1 cebula pokrojona w krążki 4 starte ząbki czosnku ¼ litra mocnego czerwonego wina 6 łyżek oleju 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka rozmarynu w proszku szczypta ostrej papryki w proszku Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać wszystkie składniki, delikatnie wymieszać. Mięso włożyć  do marynaty na kilka godzin przed grillowaniem.