Składniki: 2 ząbki czosnku 5 łyżek oleju kilka kropel soku z cytryny natka pietruszki liście selera sól pieprz Sposób wykonania: Natkę pietruszki i listki selera grubo poszatkować. Dodać do nich posiekany czosnek, olej oraz kilka kropli soku z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Farsz idealny do wigilijnego karpia.
Tag: do ryb
Listy
Marynata do steków Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1/8 litra czerwonego wina 1/8 litra oleju 1-2 starte ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w miseczce, delikatnie wymieszać. Steki włożyć do marynaty na kilka godzin przed grillowaniem.
Listy
Marynata do grillowanego drobiu, wieprzowiny i baraniny Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula pokrojona w krążki 4 starte ząbki czosnku ¼ litra mocnego czerwonego wina 6 łyżek oleju 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka rozmarynu w proszku szczypta ostrej papryki w proszku Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać wszystkie składniki, delikatnie wymieszać. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin przed grillowaniem.
Listy
Marynata do potraw z grilla do ryb Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 średnie cebule pokrojone w krążki ¼ litra mocnego białego wina 1/8 litra słodkiej soi 1 starty ząbek czosnku 4 łyżki oleju szczypta pieprzu cayene, lub parę kropli sosu tabasco Sposób przyrządzenia: Do salaterki włożyć wszystkie składniki marynaty, delikatnie wymieszać. Włożyć rybę na kilka godzin do marynaty, przed grillowaniem.
Listy
Sos śmietankowy do ryby
by Monika Barciś • • 0 Comments
Składniki:
- 6 łyżek masła
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 szklanki bulionu rybnego
- 2/3 szklanki gęstej śmietany kremowej
- sok z cytryny, sól do smaku