Składniki: 750 g cielęciny 90 g masła 30 g mąki 3 łyżki rosołu 100 g gotowanej szynki 4 jajka 2 ogórki konserwowe Sposób wykonania: Mięso pokroić na plastry, które lekko rozbijamy po czym oprószyć je solą oraz mąką i smażyć na rozgrzanym maśle. Do sosu ze smażenia dodać rosół oraz masła i chwilę gotować. Następnie…
Tag: cielęcina
Listy
Animelka w sherry
by Waldek • • 0 Comments
Składniki: 500 g animelki 1 cebula 1 marchewka 200 g boczniaków 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1 szkl wytrawnego sherry 2 łyki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Animelkę dokładnie wypłukać po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować około 10 minut. Po tym czasie odcedzić, obrać z błonek i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie posiekaną…
Listy
Aromatyczna rolada cielęca
by Barbara • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg nerkówki cielęcej 3 kiszone ogórki 20 dkg wędzonego boczku 1 marchewka 1 cebula kawałek kapusty 3 łyżki masła 1 szklanka wywaru cielęcego sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso umyć, osuszyć, wyjąć kość, oprószyć pieprzem. Boczek pokroić w plastry. Na mięsie rozłożyć plastry boczku, po środku ułożyć ogórki, zwinąć roladę i…
Listy
Cielęcina z papryką i grzybami
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 1,2 kg cielęciny 2 cebule pęczek natki pietruszki 200 g pomidorów 200 g zielonej papryki ½ szkl białego wytrawnego wina 250 g świeżych grzybów 2 łyżki musztardy sól pieprz 1 łyżeczka smalcu Sposób wykonania; Grzyby oraz mięso pokroić w kostkę, pomidory w plasterki a paprykę w paseczki całość wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki…
Listy
Paprykarz cielęcy
by Sylwia • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny 80 g smalcu 2 cebule 2 strąki czerwonej papryki 30 g koncentratu pomidorowego 30 g mąki 1 szkl śmietany 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym oprószyć ją papryką i podlać wodą, gotujemy. W między czasie mięso pokroić w kostkę, oprószyć…