Składniki:
- 1,2 kg cielęciny
- 2 cebule
- pęczek natki pietruszki
- 200 g pomidorów
- 200 g zielonej papryki
- ½ szkl białego wytrawnego wina
- 250 g świeżych grzybów
- 2 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka smalcu
Sposób wykonania;
Grzyby oraz mięso pokroić w kostkę, pomidory w plasterki a paprykę w paseczki całość wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki oraz cebulę zeszkloną na rozgrzanym smalcu.
Następnie wlać wino, dodać musztardę i posolić do smaku.
Wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie całość dzielimy na kilka równych części, które zawinąć w folię aluminiową i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec do miękkości.