Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Migdałowe szaleństwo

Składniki:

  • 150 g migdałów
  • 1 główka czosnku
  • 250 g pszennej czerstwej bułki
  • 1/3 szkl oliwy
  • 3 łyżki octu
  • 1,5 l wody
  • zielone winogrona

Sposób wykonania:
Bułkę bez skórki pokroić na mniejsze kawałki, które namoczyć  w wodzie.
Następnie sparzone wrzątkiem migdały obrać ze skórki i razem z czosnkiem zmiksować, wówczas dodać do nich odciśniętą z wody bułkę, ocet, oliwę oraz sól.
Całość ponownie dokładnie zmiksować.
Powstałą masę wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wlać zimną przegotowaną wodę, dokładnie wymieszać i przelać do małych miseczek.
Na wierzchu ułożyć połówki winogron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *