Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cielęcina

Wątróbka cielęca z kawałkami jabłek

Składniki: 40 dag wątróbki cielęcej cebula 2 jabłka 2 łyżki smalcu olej mąką majeranek Sposób wykonania: Cebulę pokroić na plastry, które obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym ją wyjąć z patelni wrzucić obrane jabłka pokrojone w plastry i smażyć ok. 5minut. W między czasie wątróbkę pokroić w plastry, które obtoczyć w mące i smażyć na…

Jaja oplatane cielęciną i szynką

Składniki: 6 jaj 6 plastrów gotowanej szynki 6 cienkich plasterków cielęciny musztarda sól pieprz 3 łyżki oleju szczypiorek Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo. W między czasie plasterki cielęciny oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym ułożyć na nich plasterki szynki. Następnie jajka obrać i owinąć je mięsem, dość ciasno i spiąć wykałaczką…

Cielęcina duszona z zielonym groszkiem

Składniki: 400 g cielęciny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 30 g mąki 150 g groszku konserwowego 50 g konserwowych cebulek szalotek 40 g tłuszczu wywar z kości sól pierz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę po czym podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas oprószyć go solą i podlać wywarem, dusić do miękkości. Następnie mięso wyjąć a…

Plastry cielęciny z pieczarkami

Składniki: 25 dag pieczarek 50 dag cielęciny 2 łyżki mąki 1 cebula 1 łyżka masła 1/8 l białego wina 1/8 l śmietany łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w dość cienkie plasterki, które oprószyć mąką a pieczarki pokroić w plasterki. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle,…