Składniki: • 4 plastry wątróbki cielęcej • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • ½ pęczka natki pietruszki • szczypta tymianku • 1 łyżka mąki • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku • 1 łyżka oleju • 1 łyżka margaryny • 1 łyżeczka przypraw ziołowych • sól • pieprz Sposób wykonania: Mąkę wymieszać razem z…
Tag: cielęcina
Cielęcina
Wątróbka cielęca z kawałkami jabłek
by Maja • • 0 Comments
Składniki: 40 dag wątróbki cielęcej cebula 2 jabłka 2 łyżki smalcu olej mąką majeranek Sposób wykonania: Cebulę pokroić na plastry, które obsmażyć na rozgrzanym smalcu po czym ją wyjąć z patelni wrzucić obrane jabłka pokrojone w plastry i smażyć ok. 5minut. W między czasie wątróbkę pokroić w plastry, które obtoczyć w mące i smażyć na…
Jajka
Jaja oplatane cielęciną i szynką
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: 6 jaj 6 plastrów gotowanej szynki 6 cienkich plasterków cielęciny musztarda sól pieprz 3 łyżki oleju szczypiorek Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo. W między czasie plasterki cielęciny oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym ułożyć na nich plasterki szynki. Następnie jajka obrać i owinąć je mięsem, dość ciasno i spiąć wykałaczką…
Cielęcina
Cielęcina duszona z zielonym groszkiem
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 400 g cielęciny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 30 g mąki 150 g groszku konserwowego 50 g konserwowych cebulek szalotek 40 g tłuszczu wywar z kości sól pierz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę po czym podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu wówczas oprószyć go solą i podlać wywarem, dusić do miękkości. Następnie mięso wyjąć a…
Cielęcina
Plastry cielęciny z pieczarkami
by Kamila • • 0 Comments
Składniki: 25 dag pieczarek 50 dag cielęciny 2 łyżki mąki 1 cebula 1 łyżka masła 1/8 l białego wina 1/8 l śmietany łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w dość cienkie plasterki, które oprószyć mąką a pieczarki pokroić w plasterki. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle,…