Składniki: 500 g wątróbek drobiowych 4 łyżki masła 150 g cebuli 3 jajka sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Cebule również pokroić w kostkę a wątróbki w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podsmażone wątróbki posiekać i dodać do jajek. Na tej samej…
Tag: cebulę
Drób
Shoarma Joanny
by Joanna Kita • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z kurczaka 30dkg pieczarek 2 cebule 2 łyżki octu (najlepiej winnego) 1 opakowanie curry 1 łyżka oleju oregano ser w plastrach (tyle ile osób) Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki nasypać oregano i curry, wlać ocet i olej, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Następnie mięso podsmażać bez dodatkowego…
Szczupak
Szczupak pod marynatą warzywną
by Marta • • 0 Comments
Wegetariańskie
Wegetariański kawior z grzybów
by Joanna • • 0 Comments
Składniki: 25 dlg marynowanych, twardych grzybów leśnych lub pieczarek 5 cebul 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć na małym ogniu kilka minut mieszając, dodać grzyby, przyprawić, wymieszać. Ułożyć w zgrabny kopczyk, udekorować koperkiem i podawać.
Sałatki
Sałatka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi
by edison • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 łyżki kaparów 60 ml sosu sojowego 50 ml oliwy 1/2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka zielonego koperku 5 dag boczku 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól, pieprz, olej Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować z solą i kminkiem. Ostudzić pokroić w grubą kostkę. Zalać sosem sojowym,…