Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 ogórki kiszone
- 2 cebule
- 3 łyżki kaparów
- 60 ml sosu sojowego
- 50 ml oliwy
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1 łyżeczka zielonego koperku
- 5 dag boczku
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, olej
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać i ugotować z solą i kminkiem. Ostudzić pokroić w grubą kostkę. Zalać sosem sojowym, oliwą, doprawić majerankiem i odstawić na 2 godz. Rozgrzać olej i poddusić na nim pokrajany w paski boczek i cebulę potem ostudzić. Ogórki pokroić w drobną kostkę i wymieszać z kaparami. Potem wszystkie składniki wymieszać razem dodać koper, pietruszkę, pieprz sól do smaku i pozostawić w chłodzie.