Składniki: 15 dag cebul 25 dag jabłek kompotowych jajko 15 dag śmietany zielona pietruszka sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać, jabłka pokroić na mniejsze kawałki a jajko na cząstki. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą. Udekorować natką pietruszki.
Tag: cebulę
Listy
Pierogi z ziemniakami i grzybami
by Regina • • 0 Comments
Listy
Szaszłyki ze schabu na grillu pachnące rozmarynem
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu pokrojonego w grubszą kostkę 6 średnich cebul 4 kwaśne jabłka sok z cytryny 4 średnio dojrzałe banany ½ łyżeczki majeranku ½ łyżeczki rozmarynu sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia; Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, ziołami, zawinąć w folię aluminiową i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Cebulę…
Listy
Smażone placuszki z drobiowymi wątróbkami
by Julia Sobkowicz • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg drobiowych wątróbek 4 szklanki zimnej wody 1 szklanka mąki 4 jajka pęczek natki pietruszki 2 cebule sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Jajka roztrzepać z 4 szklankami wody, dodać mąkę, sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wątróbkę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i drobniutko pokroić w kosteczkę.…