Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone placuszki z drobiowymi wątróbkami

Składniki:

  • 30 dkg drobiowych wątróbek
  • 4 szklanki zimnej wody
  • 1 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 cebule
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka roztrzepać z 4 szklankami wody, dodać mąkę, sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wątróbkę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i drobniutko pokroić w kosteczkę. Pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do ciasta, wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu kłaść niewielkie kotleciki i smażyć z obu stron na złocisty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *