Składniki: • 40 dag kapeluszu borowików • sok ze świeżej cytryny • 4 łyżki oleju • 2 średniej wielkości cebule • 25 g koniaku • natka zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Oczyszczone borowiki pokrajać wzdłuż, przepłukać w lekko zakwaszonej wodzie, osuszyć ściereczką i smażyć na rozgrzanym oleju około 8 minut. Osobno lekko poddusić posiekaną cebulę. Wymieszać…
Tag: cebulę
Karp
Karp w galarecie po węgiersku
by tinca • • 0 Comments
Skład: 3 – 4 kg karpia 300g cebuli 3 pomidory 6 ostrych papryk Sól i mielona papryka Sposób wykonania: Rybę sprawić, mięso od kręgosłupa i podzielić na kawałki o szerokości około 3 cm. Na głowie, kręgosłupie i płetwach ugotować lekki wywar z dodatkiem cebuli, soli i papryki. Gotować około 1 godziny na bardzo wolnym…