Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 30dkg pieczarek
- 2 cebule
- 2 łyżki octu (najlepiej winnego)
- 1 opakowanie curry
- 1 łyżka oleju
- oregano
- ser w plastrach (tyle ile osób)
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki nasypać oregano i curry, wlać ocet i olej, wymieszać i odstawić na 2 godziny. Następnie mięso podsmażać bez dodatkowego tłuszczu na patelni teflonowej. Przełożyć do garnka. Na pozostałym po sosie wywarze podgrzewać pieczarki i cebule pokrojone w kostkę do miękkości, przełożyć do garnka z mięsem i w pozostałym sosie gotować na małym ogniu do czasu gdy mięso będzie miękkie. Nakładać na talerz przykrywać plastrem żółtego sera i zapiekać w mikrofali minutę (można na patelni rozłożyć mięso przykryć serem i podgrzać wczesnej pod pokrywka, efekt ten sam.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita