Składniki: Udziec jagnięcy – ok. 2,5 kg mąka ziemniaczana 1 łyżka Marynata: 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 cebule 2 łyżki cukru 1,5 szklanki czerwonego wina 4 szklanki bulionu drobiowego Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, gotować około 5 minut, schłodzić. W odpowiednio dużym naczyniu ułożyć udziec…
Tag: bulion
Zupy
Zupa ziołowa z grzankami
by Bahus • • 0 Comments
Sosy
Sos orzechowy
by dominikab • • 0 Comments
Zupy
Gazpacho – zupa hiszpańska
by Lola • • 1 Comment
Gazpacho to najpopularniejsza zupa z kuchni hiszpańskiej. Wywodzi się z Andaluzji, ale jest dziś popularna na terenie całej Hiszpanii w różnych odmianach. Jest zupą sezonową, docenianą w okresach upalnych. Gazpacho to hiszpański chłodnik warzywny – orzeźwiająca potrawa na gorące dni, których w Hiszpanii nie brakuje. Podaje się na zimno, prosto z lodówki. Skorzystaj ze sprawdzonego…
Rosół
Rosyjski rosół z kurczaka pychotka
by dominikab • • 0 Comments
Składniki:
- 1 świeży kurczak
- 2 litry wody
- 2 łyżki masła
- 1 marchewka obrana i pokrojona
- 1 obrana marchewka
- ½ łodygi selera naciowego
- 1 cebula pokrojona w plastry
- 1 por pokrojony wzdłuż (biała część)
- ¼ małego buraka ćwikłowego
- 1 ząbek czosnku
- 2 gałązki natki pietruszki
- 1 liść laurowy
- szczypta cukru
- sól, mielony pieprz do smaku