Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos orzechowy

 

Składniki:

    • ¼ szklanki uprażonych na złoty kolor orzeszków ziemnych
    • 1 łyżka oleju arachidowego
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka sosu lub pasty chili
    • ½ szklanki bulionu drobiowego
    • 2 łyżki przecieru pomidorowego
    • ¾ łyżeczki cukru
    • 2 łyżki masła
    • ¼ szklanki sosu Hoisin

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, sos lub pastę chili i przecier pomidorowy, podsmażyć mieszając. Dodać bulion drobiowy, cukier, masło, posiekane drobniutko prażone orzechy i sos Hoisin. Gotować powoli na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Podawać na zimno. Sos ten jest znakomitym dodatkiem do

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *