Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: brzoskwinie

Ciasteczka francuskie z brzoskwinią

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 8 łyżek konfitury brzoskwiniowej 8 połówek brzoskwiń  puszki 2 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania:Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na 16 rombów.Na 8 rombach ułożyć na środku łyżkę konfitury oraz po jednej połówce brzoskwiń.Następnie posypać je jeszcze migdałami i przykryć pozostałymi rombami.Skleić mocno brzegi ciasteczek…

Brzoskwinie pod chrupiącą skorupką

Składniki: 2 brzoskwinie 3 łyżki stopionego masła ½ szkl. płatków owsianych z owocami ¼ szkl. mąki 1 łyżka granulowanego cukru szczypta soli sok z 1 cytryny Sposób wykonania:Brzoskwinie przekroić na połówki po czym ułożyć je na blasze przecięciem do spodu.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 10 minut, wówczas wyjąć i odstawić…

Sałatka owocowa Moniki

Witam  przesyłam przepis na Sałatkę owocową Moniki . Jest to ulubiony deser całej mojej rodziny łącznie z synkiem niejadkiem stroniącym od owoców. Składniki: brzoskwinie z puszki ananas (najlepiej świeży) truskawki mogą być z puszki winogron biały i czerwony kiwi pomarańcza banany jabłko suszone morele rodzynki mieszanka bakalii z orzechami daktyle Syrop klonowy wiśnie czekolada w…

Chutney owocowy z miętą

Składniki: 5 brzoskwiń 2 gałązki mięty 1 szalotka świeżo utłuczony pieprz ½ szkl. soku z brzoskwiń Sposób wykonania:Umyte brzoskwinie pokroić w drobną kostkę, szalotkę oraz liście mięty posiekać.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając sok z brzoskwiń.Doprawić do smaku pieprzem. Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Weronikę

Brzoskwinie w przecierze jabłkowym

Składniki: 50 dag brzoskwiń 1 kg kwaśnych jabłek cukier Sposób wykonania: Sparzone brzoskwinie obrać ze skórki po czym przekroić na pół i usunąć pestki. Następnie z jabłek usunąć gniazda nasienne i rozgotować je w małej ilości wody, wówczas przetrzeć je przez sito i doprawić do smaku. Następie jabłka wymieszać z brzoskwiniami i przełożyć do słoików.…