Składniki; • 1 kg karpia • 2 szkl. piwa • ½ szkl. 3 % octu • 120 g czerstwego białego chleba • 4 łyżki masła • 2 łyżki rodzynek • skórka z 1 cytryny • sól • pieprz • łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Wypatroszonego i oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka, które oprószyć solą…
Tag: boże narodzenie
Karp
Karp z pieczarkami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Karp
Karp z czosnkiem
by Marcin • • 0 Comments
Składniki: 800 g karpia 5 ząbków czosnku 3 łyżki oleju sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Karpia oczyścić i wypatroszyć po czym pokroić go na dzwonka, które oprószyć solą, pieprzem i natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Następnie dzwonka skropić olejem i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przed pdoaneim udekorować natka pietruszki. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marcina
Karp
Smażony karp nadziewany kiszoną kapustą
by Piotr • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karpia 5-6 cebul 300 g kiszonej kapusty ½ szkl. oleju 2 łyżki maki sól Sposób wykonania: Pokrojoną kapustę i posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie rybę oczyścić i wypatroszyć po czym nadziać ją kapustą. Całość oprószyć solą oraz obtoczyć w mące. Usmażyć na złoto.
Karp
Karp w majonezowo pietruszkowej panierce
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z karpia 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 szklanka tartej bułki kolorowy pieprz ziarnisty – opcjonalnie 1/3 szklanki drobniutko posiekanej natki pietruszki ½ drobno otartej skórki z cytryny 1/3 szklanki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem…