Ciasto:
- 50 dag mąki pszennej
- 1 łyżka oliwy
Farsz:
- 50 dag młodego bobu
- 1 cebula
- 1 kostka bulionu
- 1 łyżka tłuszczu
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg bobu 1 pęczek koperku sól pieprz Sposób wykonania: Bób oraz koperek zalać wodą. Gotować na małym ogniu około 25 minut. Po tym czasie całość odcedzić, usuwając koperek. Bób przełożyć do miseczki i oprószyć solą oraz pieprzem.
Składniki: 600 g bobu 2 łyżki kopru 1 łyżka śmietany 22% 1 łyżka masła sól cukier pieprz 1 łyżeczka posiekanego koperku Sposób wykonania: Bób zalać wodą, dodać koperek i trzymać na ogniu około 30 minut. Po tym czasie odcedzić go i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać do niego masło oraz śmietanę i całość dokładnie zmiksować.…
Składniki: 600 g szynki 2-3 szkl. suszonego bobu 2-3 cebule 1-2 pietruszki 1 marchewka 3-4 pomidory łyżka masła kawałek skórki z wędzonego boczku sól pieprz Sposób wykonania: Bób zalać wodą i odstawić na 8 godzin. Następnie obrać pomidory pokroić je w kostkę i przesmażyć na maśle. W między czasie na osobną patelnie wrzucić pokrojoną wieprzowinę.…
Składniki: 500 g bobu 100 g pomidorów 50 g cebuli 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe żółtko łyżka musztardy sok z cytryny 3 łyżki oleju 1 łyżka posiekanego koperku cukier sól pieprz mielona papryka Sposób wykonania: Bób zalać osolonym wrzątkiem i ugotować. W między czasie jajka, pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Następnie musztardę…