Składniki:
- 24 ślimaki
- 1 szklanka białego wina
- 1 kostka rosołowa
- 3 dkg słodkich migdałów
- 10 dkg grzybów
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki sosu pomidorowego
- sól, biały pieprz
Składniki: 2,5 litra świeżych małży 1 łyżka oliwy 1 drobno pokrojona cebula 1 drobno pokrojona łodyga selera naciowego 3 drobno pokrojone ząbki czosnku 1 szklanka białego wina 3 szklanki soku pomidorowego 1 łyżeczka majeranku kilka drobno posiekanych listków bazylii kawałek skórki cytrynowej ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Małże dokładnie wyszorować, otwarte…
Składniki: 1 kg filetów z tilapii lub pangi mąka sok z cytryny olej sól, pieprz Sos pieprzowy: 2 łyżeczki obsączonego z zalewy zielonego pieprzu 5 dkg masła 1 łyżka posiekanej drobno cebuli ½ szklanki śmietany ½ szklanki białego wina sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rozmrożoną rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Skropić je…
Składniki: 1 kg polędwicy baraniej (wołowej) ½ szklanki białego wytrawnego wina ½ szklanki soku ananasowego 4 łyżki soku cytrynowego 4 łyżki posiekanej naci kolendry 3 oczyszczone z nasion papryczki chili 2 drobno pokrojone ząbki czosnku 1 awokado 1 pomidor 1 poszatkowana główka sałaty 1 drobno pokrojona cebula Sposób przyrządzenia: Umyte, osuszone mięso oczyścić z błon…