Składniki: miękki camembert 1 sztuka orzechy włoskie 10- 15 dag orzechy włoskie drobno posiekane 5 dag wino białe 1/2 szklanki seler naciowy 5 łyżek Sposób przyrządzenia: Ser camembert należy pokroić na części, może być ich 8- 10. Ułożyć go na talerzyku, który wcześniej został posypany selerem naciowym. W każdy kawałek sera należy wcisnąć z boku…
Tag: białe wino
Szczupak
Szczupak gotowany
by albertos • • 0 Comments
Pieczarki
Pieczarki duszone
by Anna Farat • • 0 Comments
Składniki: 500 g pieczarek ½ szkl. białego wytrawnego wina 5 łyżek masła ½ szkl. wody łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz ½ cytryny Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Podlać odrobiną wodą i udusić. Następnie zalać je białym winem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką…
Ryby
Jesiotr duszony w winie
by Eliza • • 0 Comments
Składniki: 1 kg jesiotra 2 szkl. białego półwytrawnego wina 1 cytryna 3 łyżki masła sól Sposób wykonania: Jesiotra wypatroszyć i oczyścić po czym zalać go winem. Następnie pokroić cytrynę w plasterki i wrzucić do ryby razem z masłem. Doprawić do smaku solą i trzymać na małym ogniu pod przykryciem.