Składniki:
- • 1 l bulionu wołowego
• 1 szkl. żuru żytniego
• 1 szkl. kwasu z ogórków kiszonych
• 1 szkl. śmietany
• łyżka mąki
• majeranek
• 1-2 ząbki czosnku
• 400 g białej kiełbasy
• sól
• pieprz
Składniki:
Składniki Pulpety: 50 dkg grzybów 25 dkg białej kiełbasy 1 – 2 jajka 1 łyżka oleju 3 łyżki tartej bułki (lub kaszy manny) sól, pieprz Bulion: 20 dkg pręgi wołowej 25 dkg kości 1 marchewka 1 pietruszka ½ cebuli kawałek selera 1,5 l wody liść laurowy, ziele angielskie 2 ząbki czosnku szczypta cukru sól, pieprz…
Składniki:
Cykl – Przepisy mistrzów Składniki: Wywar z kury Śmietana 36% Cytryna Majeranek Sól, pieprz Czosnek Biała kiełbasa Sposób przyrządzenia: Do rosołu z kury dodajemy otarty majeranek – gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Śmietanę miksujemy z jajkiem i dodajemy do wywaru. Zmiksowany czosnek mieszamy z sokiem z cytryny i również dodajemy do powstałego wywaru.…