Składniki: 1 kg mięsa baraniego lub wołowego 5 czerwonych cebul 5 ząbków czosnku pieprz papryka słodka papryka ostra 2 łyżki posiekanego tymianku sól olej Sposób przyrządzenia: Mięso i cebulę zemleć, dodać posiekane zioła, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki oleju, 50 ml. wody i wyrobić masę. Przyprawić do smaku pieprzem, papryką ostrą i słodką, solą. Owinąć w…
Tag: baranina
Baranina
Kotlety jagnięce z musem jabłkowym
by Marzena • • 0 Comments
Pierogi
Pierogi z mięsem pychotka
by Natasza • • 0 Comments
Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka wody lub mleka
- 1 łyżka masła lub oliwy
- 1 jajko
- sól
Farsz:
- 30 dkg grubo mielonego mięsa baraniego
- 30 dkg grubo mielonej wołowej polędwicy
- 2 drobniutko skrojone cebule
- 3 drobno pokrojone ząbki czosnku
- ½ pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- kilka łyżek wody
Baranina
Orientalna pieczeń z baraniny
by Ninka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg baraniny bez kości ½ szklanki oleju ½ szklanki czerwonego wina 2 pokrojone w kostkę pomidory 3 łyżki pokrojonej w piórka cebuli 4 posiekane ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 goździki szczypta cynamonu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, dokładnie osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.…
Baranina
Baranina z ziemniakami i cebulą po irlandzku
by Ninka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karczku baraniego (po wytrybowaniu z około 2 kg karczku z kością) 1,5 kg ziemniaków 1 kg marchwi 2 duże cebule ½ łyżeczki listków tymianku posiekana natka pietruszki i posiekany szczypior do przybrania Wywar: kości pozostałe po trybowaniu 1 duża marchew pokrojona na ćwiartki 1 cebula pokrojona na ćwiartki ½ łodygi selera naciowego…