Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Powidła z arbuza z nektarynkami

Składniki:

  • 1 kg miąższu z arbuza
  • 2 nektarynki
  • sok z 2 cytryn
  • 1 kg cukru
  • 25 g zeatyny
  • ¼ zkl. wódki

Sposób wykonania:

  1. Nektarynki zalać wrzątkiem po czym je obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Zalać je wódką oraz sokiem z cytryny i posypać cukrem oraz żelatyną.
    Całość wymieszać i smażyć na małym ogniu około 5 minut.
    W między czasie miąższ z arbuza zmiksować i dodać do nektarynek.
    Dokładnie połączyć i trzymać na ogniu jeszcze przez  minut.
    Przełożyć powidła do słoików i szczelnie zakręcić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *