Składniki:
- 3 nektarynki
- 1 pomarańcza
- 1 banan
- 1/2 szkl soku z ananasa
Składniki: 2 nektarynki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka rozpuszczonego masła bita śmietana Sposób przyrządzenia: Nektarynki umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć pestkę. Nektarynki ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową skórką do góry, posmarować roztopionym masłem, oprószyć brązowym cukrem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż cukier się rozpuści…
Składniki: 1 ananas 1 grejpfrut 1 jabłko 2 nektarynki 1 kiwi 5 łyżek listków mięty ½ limonki 3 łyżki brązowego cukru garść borówek Sposób wykonania: Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie wycisnąć sok z limonki a skórkę zetrzeć, dodać do nich cukier oraz miętę. Podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu około…
Składniki: 1 szkl. poziomek 3 brzoskwinie 3 nektarynki 2 łyżki cukru pudru listki mięty 1 op. słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Brzoskwinie i nektarynki sparzyć wrzątkiem po czym je obrać i pokroić na małe kawałki. Następnie oczyszczone poziomki wrzucić na dno dużej salaterki. Posypać je cukrem pudrem po czym układamy brzoskwinie i nektarynki. Przykryć folią aluminiowe…
Składniki: ½ melona miodowego 4 nektarynki 25 dkg szynki parmeńskiej w plastrach pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Melon pokroić na 16 części, miąższ odkroić od skóry, nektarynkę na ósemki. Plastry szynki parmeńskiej pokroić w paski. Na wykałaczkę nabijać zwinięte ozdobnie paski szynki i kawałek owocu. Całość oprószyć pieprzem, schłodzić i podawać.