Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Powidła

Jasne powidła z malin

Składniki: 5 kg malin 3 kg cukru 1 szkl. wody Sposób wykonania: Malin oczyścić po czym zmiażdżyć je drewnianym tłuczkiem i przetrzeć przez sito. Następnie wrzucić do emaliowanego garnka i zalać je wodą. Wsypać jeszcze cukier i smażyć na małym ogniu cały czas mieszając. Następnie przełożyć je do słoików i szczelnie zakręcić.

Powidła z berberysu

Składniki: 1,2 kg berberysu 1-1/2 kg cukru Sposób wykonania: Jagody dokładnie oczyścić po czym zalać niewielka ilością wody i ugotować. Następnie przetrzeć je przez sito po czym zasypać cukrem i cały czas mieszając trzymać na małym ogniu aż zostanie 50% początkowej objętości. Powidła przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.

Powidła ze śliwek

Składniki: 1 kg dojrzałych śliwek 800 g cukru ½ szkl. wody Sposób wykonania: Wydrylowane śliwki zalać ½ szkl., wody i je rozgotować. Następnie przetrzeć je przez sito i smażyć na małym ogniu. Pod koniec smażenia wsypać cukier, Całość wymieszać i przełożyć do słoików. Odstawić na 48 godzin gdy na wierzchu pojawi się skorupka, wówczas zakręcić…

Powidła z moreli

Składniki: 1 kg moreli 500 g cukru Sposób wykonania: Z czyszczonych moreli usunąć pestki po czym wrzucić je na patelni i cały czas mieszając smażyć na małym ogniu do momentu aż objętość zredukuje się do połowy. Następnie wsypać cukier, dokładnie wymieszać i przełożyć do słoików.