Składniki: 1 kg miąższu z arbuza 2 nektarynki sok z 2 cytryn 1 kg cukru 25 g zeatyny ¼ zkl. wódki Sposób wykonania: Nektarynki zalać wrzątkiem po czym je obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Zalać je wódką oraz sokiem z cytryny i posypać cukrem oraz żelatyną. Całość wymieszać i smażyć na małym ogniu…
Kategoria: Powidła
Powidła
Powidła z gruszek
by Konrad Filipiak • • 0 Comments
Powidła
Powidła z jabłek
by Luiza Dziedzic • • 0 Comments
Powidła
Powidła z truskawek i czereśni
by Cecylia Wysocka • • 0 Comments
Powidła
Powidła z borówek
by Bożena Czarnecka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg borówek 2 szkl. cukru 1 szkl. wody Sposób wykonania: Oczyszczone borówki zalać niewielką ilością wody i je ugotować. Następnie gdy woda wyparuje dodać do nich cukier i smażyć na małym ogniu nie przerywając mieszania aż objętość zmniejszy się o 1/3. Gorące powidła przełożyć do słoików, odstawić do ostygnięcia…