Składniki:
- ugotowane mięso z kurczaka/ np.2 udka/
- opakowanie warzyw na patelnię / mrożonki/
- 3 marchewki
- ½ główki białej kapusty
- 1 opakowanie ciemnego sosu /pieczeniowy/
- 2 średnie cebule
- sól, pieprz, Vegeta, przyprawa do kurczaka
- oliwa
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć przyprawami, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać warzywa z mrożonki i podsmażyć kilka minut. Zrobić sos wg przepisu na opakowaniu i polać mięso. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę poszatkować, wymieszać z marchewką i obraną i posiekaną cebulką. Lekko ugnieść, doprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą. Dodać do mięsa. Doskonale smakuje z uprażonym ryżem.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna