Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z kurczaka

Składniki:


• 1 kurczak – 1,3 kg
• 20 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler
• 1 cebula
• 3 łyżki masła
• 2 łyżki mąki pszennej
• 2 żółtka
• sok z 1/2 cytryny
• 2 gałązki natki pietruszki
• 4 łyżki kaparów
• 1 łyżka koperku
• 1 liść laurowy
• 5 ziaren pieprzu
• szczypta szafranu lub kurkumy
• 1 łyżeczka cukru
• sól

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na pół i włożyć do wrzącej posolonej wody.
Cebulę obrać, pokroić na kawałki, zrumienić na 1 łyżce masła i wraz z natką, liściem laurowym oraz pieprzem dodać do kurczaka. Gotować 20 minut na bardzo małym ogniu, pod przykryciem. Włoszczyznę obrać, opłukać, włożyć do garnka z kurczakiem i gotować 15 minut. Miękkiego kurczaka wyjąć, podzielić na części i usunąć kości.
Rosół przecedzić, odparować do objętości 1,5 szklanki i ostudzić. Pozostałe masło roztopić, dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić zimnym rosołem i zagotować.
Żółtka lekko roztrzepać, wlać do nich 4 łyżki gorącego sosu, wymieszać i połączyć z resztą sosu.
Dodać kapary, koperek, szafran, przyprawić sokiem z cytryny i cukrem.
Do sosu włożyć kawałki kurczaka i podgrzać (nie gotować, żeby żółtka się nie ściekły).
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *