Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawa meksykańska

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona surowa papryka
  • 40 dkg piersi z kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka ananasa(kawałki)
  • ½ szklanki rosołu
  • 200 mililitrów ketchupu
  • 20 dkg zielonego groszku mrożonego
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • natka pietruszki do dekoracji


Sposób przyrządzenia:
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w kostkę, a piersi kurczaka w cienkie paski. Na patelni lub w brytfannie rozgrzać tłuszcz i smażyć mięso przez około 5minut na średnim ogniu ciągle mieszając. Dodać czosnek, cebule i paprykę. Podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem. Fasolkę, kukurydzę i ananasy dobrze osączyć, przełożyć do mięsa i smażyć 3minuty.Całość polać rosołem i ketchupem. Na koniec dodać groszek(nie rozmrażać) i gotować 6 minut.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzata Andrzejewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *