Składniki:
- 2 puszki tuńczyka najlepiej w kawałkach
- 2torebki ryżu włożyć z torebkom do gotującej wody i ugotować, ostudzić
- 2cebule pokrojone w kostkę
- 3kiszone średnie ogórki pokrojone w kostkę
- majonez, ketchup
- 3jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę
- 1puszka kukurydzy konserwowej
- 1duża czerwona surowa papryka pokrojona w kostkę
Sposób przyrządzenia:
Przygotować wszystkie składniki sałatki. W przezroczystej salaterce średniej wielkości przekładać składniki warstwami:
ryż,ogórek,cebula,ketchup,ryż,jajka,majonez,ryż,tuńczyk,ryż,ketchup,kukurydza,papryka i majonez. Włożyć sałatkę do lodówki i zostawić na około 4 godziny, na wierzchu można posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzata Andrzejewska