Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka Małgosi

Składniki:

    • 2 puszki tuńczyka najlepiej w kawałkach
    •  2torebki ryżu włożyć z torebkom do gotującej wody i ugotować, ostudzić
    •  2cebule pokrojone w kostkę
    •  3kiszone średnie ogórki pokrojone w kostkę
    •  majonez, ketchup
    •  3jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę
    • 1puszka kukurydzy konserwowej
    •  1duża czerwona surowa papryka pokrojona w kostkę

    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować wszystkie składniki sałatki. W przezroczystej salaterce średniej wielkości przekładać składniki warstwami:
    ryż,ogórek,cebula,ketchup,ryż,jajka,majonez,ryż,tuńczyk,ryż,ketchup,kukurydza,papryka i majonez. Włożyć sałatkę do lodówki i zostawić na około 4 godziny, na wierzchu można posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

    Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Małgorzata Andrzejewska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *