Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z kremem z awokado

Składniki:

  • 4 pomidory
  • ½ ogórka
  • 1 cebula
  • 1 awokado
  • 15 dag twarożku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • szczypta chili
  • kilka gałązek koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z oczyszczonych pomidorów ściąć czubki i wydrążyć miąższ.
    Następnie obrany ogórek i cebulę drobno posiekać a miąższ z obranego awokado rozgnieść widelcem i wymieszać wszystkie pokrojone składniki połączyć z twarożkiem.
    Przekroić jeszcze cytrynę na pół, z jeden połówki wycisnąć sok a drugą pokroić na cząstki.
    Sok z cytryny dodać do twarożku razem z pieprzem i chili.
    Całość dokładnie wymieszać i napełnić pomidory.
    Przed podaniem wierzch udekorować kawałkami cytryny i koperkiem.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *