Składniki:
- 4 pomidory
- ½ ogórka
- 1 cebula
- 1 awokado
- 15 dag twarożku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- szczypta chili
- kilka gałązek koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Z oczyszczonych pomidorów ściąć czubki i wydrążyć miąższ.
Następnie obrany ogórek i cebulę drobno posiekać a miąższ z obranego awokado rozgnieść widelcem i wymieszać wszystkie pokrojone składniki połączyć z twarożkiem.
Przekroić jeszcze cytrynę na pół, z jeden połówki wycisnąć sok a drugą pokroić na cząstki.
Sok z cytryny dodać do twarożku razem z pieprzem i chili.
Całość dokładnie wymieszać i napełnić pomidory.
Przed podaniem wierzch udekorować kawałkami cytryny i koperkiem.Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze