Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polewka pomidorowa z grzybami i ziemniakami

Składniki:

  • 500 g świeżych grzybów
  • 3 pomidory
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • koperek
  • natka pietruszki
  • 1,5 l wody

    Sposób wykonania:
    Obrane pomidory pokroić w kostkę a cebule pokroić na półkrążki po czym wrzucić wszystko na patelnie z rozgrzanym masłem i podsmażyć.
    W między czasie pokroić grzyby, zalać je osoloną wodą i gotować ok. 20 minut.
    Po tym czasie wrzucić do nich ziemniaki pokrojone w kostkę i pozostawić na ogniu kolejne 10 minut.
    Następnie dodać pomidory z cebulką i dogotować.
    Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Gosię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *