Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki z bananami

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wieprzowej
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 4 jabłka
  • 4 banany
  • tłuszcz
  • ½ l słodkiej śmietanki
  • 3 łyżki ketchupu
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka jasnego zagęstnika

Sposób wykonania:

  1. Polędwice pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju.
    W między czasie obrane banany i jabłka pokroić w kostkę.
    Następnie medaliony przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, przykryć je owocami.
    Śmietanę lekki upić i wymieszać z curry, solą, pieprzem, ketchupem oraz zagęstnikiem po czym polać mięso.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *