Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica z wątróbką

Składniki:

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 100 g gęsich wątróbek
  • 100 g surowego wędzonego boczku
  • 100 g zielonego groszku
  • 2 pomidory
  • 100 g pieczarek
  • 2 zielone papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Boczek podsmażyć na patelni, wówczas wrzucić pokrojone grzyby, paprykę, wątróbkę oraz pomidory.
    Podlać bulionem i trzymać na dużym ogniu kilka minut po czym dodać groszek i podlać resztą bulionu.
    Dusić do miękkości składników i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie z mięsa wykroić befsztyki, które oprószyć solą a potem usmażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu ponownie oprószyć solą i pieprzem.
    Podawać razem z wcześniej przygotowanym ragout.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *