Składniki: 500 g gęsich wątróbek 250 ml mleka 2 łyżki maki 3 łyżki skalrowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Po tym czasie je odcedzić, oczyścić z błon i pokroić na plastry, które oprószyć mąką. Następnie smażyć je na silnym ogniu na rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej…
Tag: gęsie wątróbki
Wołowina
Polędwica z wątróbką
by Kaśka Wolak • • 0 Comments
Składniki: 500 g polędwicy wołowej 100 g gęsich wątróbek 100 g surowego wędzonego boczku 100 g zielonego groszku 2 pomidory 100 g pieczarek 2 zielone papryki sól pieprz Sposób wykonania: Boczek podsmażyć na patelni, wówczas wrzucić pokrojone grzyby, paprykę, wątróbkę oraz pomidory. Podlać bulionem i trzymać na dużym ogniu kilka minut po czym dodać groszek…
Gęś
Gęsie wątróbki z pieczarkami
by Ewelina • • 0 Comments
Składniki: 500 g gęsich wątróbek 200 g pieczarek 100 ml białego wytrawnego wina 1 cebula 1 łyżka gęsiego smalcu 100 ml słodkiej śmietanki 1 ząbek czosnku pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odcedzić i pokroić w paski. Następnie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym…