Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwica wołowa faszerowana

Składniki:

  • polędwica wołowa
  • filet z piersi kurczaka
  • połowa czerwonej papryki
  • kilka pieczarek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • mąka
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Umyte piersi z kurczaka lekko zamrozić co znakomicie ułatwi krojenie. Filet z piersi, paprykę, pieczarki, obraną cebulę i czosnek pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i udusić na odrobinie masła. Natkę posiekać dodać wraz z jajkami do zimnych składników farszu, przyprawić raczej na ostro. W polędwicy długim nożem wykonać kieszeń, napełnić ściśle farszem, zamknąć wykałaczką lub zaszyć powstały otwór. Przyprawić, oprószyć mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni C polewając powstałym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *