Składniki:
- polędwica wołowa
- filet z piersi kurczaka
- połowa czerwonej papryki
- kilka pieczarek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 2 jajka
- mąka
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Umyte piersi z kurczaka lekko zamrozić co znakomicie ułatwi krojenie. Filet z piersi, paprykę, pieczarki, obraną cebulę i czosnek pokroić w jak najdrobniejszą kostkę i udusić na odrobinie masła. Natkę posiekać dodać wraz z jajkami do zimnych składników farszu, przyprawić raczej na ostro. W polędwicy długim nożem wykonać kieszeń, napełnić ściśle farszem, zamknąć wykałaczką lub zaszyć powstały otwór. Przyprawić, oprószyć mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury około 200 stopni C polewając powstałym sosem.