Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki ziemniaczane z serem brie i sosem pesto

Składniki:


  • 1,1 kg ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
  • 5 cebulek pokrojonych w plasterki (talarki)
  • 55 g szynki pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 ubite jajko
  • 2 łyżki zielonej pietruszki
  • 115 g sera brie pokrojonego w kostkę
  • 1 mały słoik gotowego sosu pesto
  • szczypta mąki
  • sól i pieprz
  • oliwa do smażenia


Przygotowanie:

Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzić i rozgniatać za pomocą tłuczka aż do uzyskania jednolitej masy. Umieścić ją w dużej misce na kilka minut tak by ostygła. Na rozgrzanej oliwie smażyć cebulę i szynkę przez 5 do 10 minut. Zdjąć z ognia. Po kilku minutach dodać masę ziemniaczaną. Wymieszać. Dodać ubite jajko, pietruszkę oraz kostki sera brie. Tak uzyskaną masę podzielić na 8 równych porcji i uformować z nich krążki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanej oliwie aż osiągną złoty kolor. Następnie przełożyć usmażone krążki do foremki i piec w temperaturze 200 °C przez 15 minut. Wyciągnąć placuszki z pieca i ułożyć je na talerzu. Polać sosem pesto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *