Składniki:
Sposób wykonania:
- Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, oprósz z obu stron sola i pieprzem. Czosnek obierz, przepuść przez praskę. Oliwę wymieszaj z kolendrą i gorczycą, dodaj 5 kropel tabasco, czosnek i przecier pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Marynatą polej karkówkę, odstaw do lodówki na 30 min. Papryki umyj, przekrój na pół, usuń pestki, pokrój na nieduże kawałki. Cebule oczyść, pokrój na kawałki. Mięso osącz z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie, piecz 30 min, stale obracając i skrapiając pozostałą marynatą. 10 min przed końcem grillowania na ruszcie ułóż paprykę i cebulę. Upieczone mięso oraz warzywa ułóż na półmisku, posyp świeżym oregano.
Przepis nadesłano na konkurs Letnie Grillowanie przez Katarzynę Wronowską