Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierożki z serem i powidłami

 

Składniki:

    • 1/2 kostki masła
    • 4 łyżki cukru kryształu
    • 2 łyżki cukru waniliowego
    • 1 żółtko
    • 20 dag twarogu
    • skórka starta z 1/2 cytryny
    • 3/4 szklanki mąki
    • 10 dag powideł porzeczkowych
    • 10 łyżek tartej bułki
    • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przyrządzenia:
Połowę tłuszczu utrzeć z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodać żółtko, twarożek, skórkę z cytryny i przesianą mąkę. Zagnieść ciasto, wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować na cienki placek, filiżanką wykroić kółka. Nakładać na nie po pół łyżeczki powideł. Kółka złożyć, zlepić brzegi. W dużym rondlu zagotować wodę. Pierożki wrzucać partiami i gotować na małym ogniu 10 minut. Pozostały tłuszcz stopić, wsypać resztę cukru kryształu i tartą bułkę, uprażyć na brązowy kolor. Pierożki wyjąć łyżką cedzakową, osaczyć. Pierożki podawać z sosem waniliowym.
Przepis nadesłany na konkurs „Pierogowy Konkurs Pychotka” przez Helenę Staszyńską

1 comment for “Pierożki z serem i powidłami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *