Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wołowa Ilony

Składniki:

  • wołowina 1 kg
  • masło 5 dag
  • sól
  • pieprz
  • cebula 1 sztuka
  • seler naciowy 1 sztuka
  • marchewka 1 sztuka
  • pomidory 4 sztuki
  • goździki 2 sztuki
  • gałka muszkatołowa 1 szczypta
  • czerwone wino 1 szklanka
  • rosół 1 litr

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso należy wypłukać i osuszyć, następnie rozsmarować w blaszce masło i
    piec na nim wołowinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
    1,5 godziny. Następnie mięso należy obsypać solą i pieprzem. Cebulę zaś
    należy pokroić w plasterki, a selera i marchew w krążki. Pomidory należy
    lekko sparzyć i obrać, następnie pokroić je w kawałki. Wszystkie warzywa
    należy dodać do mięsa i podsmażyć, dodać goździki i gałkę muszkatołową,
    dolać wino i zagotować, dodać rosół i dusić do miękkości.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *