Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa z jarzynami

Skład:

  • 800 g łopatki bez kości
  • 8 małych czerwonych cebul
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 1 marchewka
  • 1 burak
  • 1 łyżka smalcu
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Wieprzowinę natrzeć solą. Odstawić na 30 minut i obsmażyć na smalcu. Przełożyć do brytfanny, dodać obrane, pokrojone warzywa i piec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Cebulę ugotować w małej ilości i przetrzeć przez sito. Mięso oprószyć tartą bułka, polać przetartą cebulą i piec jeszcze 5 minut.

 

1 comment for “Pieczeń wieprzowa z jarzynami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *