Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z prawdziwkami

Składniki:


• 30 dag wieprzowiny
• 30 dag cielęciny
• 30 dag wołowiny
• 15 dag wątróbki cielęcej
• 15 dag słoniny
• 15 dag surowego boczku wieprzowego
• 15 dag bułki bez skórki
• 3 jajka
• 1 cebula
• 50 g prawdziwków
• 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
• 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
• 5 ziaren ziela angielskiego
• 3 liście laurowe
• 1/2 łyżeczki majeranku
• 1/2 łyżeczki soli

Sposób przyrządzenia:
Pokrój w kostkę boczek i cebulę.
Podsmaż. Dodaj pokrojone na kawałki mięsa, wsyp ziele angielskie, liść laurowy, trochę pieprzu i soli. Duś do miękkości – pod przykryciem – na małym ogniu.
Umytą wątróbkę ułóż na sicie, przepłucz wrzącą wodą.
Włóż do miękkiego mięsa razem z bułką i duś wszystko jeszcze przez 15 minut.
Odstaw w chłodne miejsce do następnego dnia.
Ugotuj suszone prawdziwki. Wystudzone pokrój w cienkie paseczki.
Mięsa i bułkę przepuść dwukrotnie przez maszynkę z gęstym sitem. Dodaj pokrojone grzyby, jajka, sól, pieprz, zmieloną gałkę muszkatołową i majeranek. Wyrabiaj starannie gładką masę – jeśli jest zbyt spiosta, dodaj kilka łyżek wywaru grzybowego.
Pokrojoną w cieniutkie plastry słoninę ułóż na dnie i bokach podłużnej foremki.
Napełnij foremkę masą pasztetową, starannie ubij drewnianą łyżką i piecz około 50 minut w temperaturze 180ºC.
Podaj z sosem żurawinowym, który robi się z żurawiny do mięs, chrzanu i czerwonego mięsa.

1 comment for “Pasztet z prawdziwkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *