Składniki:
- 1,5 kgprzód i podroby z królika
- 30 dag podgardla wieprzowego
- kilkanaście mrożonych kurek
- 1 duża cebula
- 1/2 średniego selera
- liść laurowy
- 1 łyżeczka ziaren zielonego pieprzu
- 40 dag wątroby wieprzowej lub drobiowej
- 2 bułki
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżki masła
- 3 jaja
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Kurki rozmrozić, obsmażyć na maśle aż odparują. Zielony pieprz odsączyć z zalewy.Przód i podroby z królika,podgardle wieprzowe, selera, cebule, liść laurowy gotować razem pod przykryciem, aż mięso zupełnie zmięknie. Pod koniec gotowania dodać wątrobę wieprzową i jeszcze dusić. Po ugotowaniu wyjąć mięso i dodatki, mięso oddzielić od kości kości i w wywarze namoczyć bułki. Potem wszystko przepuścić przez maszynkę. Mięso wymieszać z resztą dodatków i przypraw, dodać oliwę, jaja, sól, pieprz. Włożyć masę do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką,upiec.