Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet wyborny

Składniki:
• 30 dag schabu karkowego (bez kości)
• 30 dag cielęciny (bez kości)
• 30 dag wołowiny (bez kości)
• 30 dag piersi indyka lub królika
• 30 dag wątróbek drobiowych
• 50 dag surowego boczku
• 4 – 5 suszonychj grzybów
• 3 cebule średniej wielkości
• 6 jej
• 2 listki laurowe
• 8 – 10 ziaren ziela angielskiego
• łyżeczka vegety
• łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
• bułka tarta
• tłuszcz do nasmarowania formy
• sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso opłukać, pokroić na niezbyt duże kawałki. Do garnka włożyć boczek, zalać wodą i chwilę gotować na małym ogniu.
Dodać pozostałe mięso ( z wyjątkiem wątróbek), obraną cebulę, opłukane grzyby, wegetę, sól, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Wątróbkę obgotować przez 2 – 3 minuty w osobnym naczyniu.
Ugotowane składniki osączyć, wystudzić i przekręcić 2 – 3 razy przez maszynkę.
Dodać jaja, doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Dwie keksówkę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i napełnić masą, dokładnie ugniatając.
Piec około godziny w temperaturze 200ºC.

2 comments for “Pasztet wyborny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *