Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta szynkowa na kanapki

Składniki:

  • 6 ugotowanych jajek na twardo
  • 25 dkg szynki drobiowej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny/ natka pietruszki, koperku, szczypiorek, oregano, estragon/
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Jajka i szynkę przepuścić przez maszynkę, dodać, drobno posiekane zioła, sól, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Połączyć wszystkie składniki oliwą z oliwek. Wyrobić na jednolitą masę. Podawać białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *