Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kanapkowa

Pasta z bryndzy po góralsku

Składniki: 20 dkg bryndzy ½ szklanki posiekanego szczypiorku 4 ugotowane na twardo jajka 4 ząbki czosnku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Zieleninę i jajka drobniutko posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bryndzę pokruszyć. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z białym pieczywem lub krakersami.

Pasta twarogowa z rzodkiewką

Składniki: 2 pęczki czerwonej rzodkiewki 4 ugotowane na twardo jajka 4 łyżki kwaśnej śmietany18% pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rzodkiewkę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Twaróg przepuścić przez maszynkę, wymieszać z rzodkiewką, dodać posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną.…

Pasta z makreli

Składniki: 2 wędzone makrele/ około ½ kg/ 2-3 średnie cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego ½ szklanki oliwy z oliwek zioła/ natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, rzeżucha/ sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Wędzoną makrelę obrać i usunąć ości. Cebulę obrać, podzielić na połówki i razem z makrelą  przepuścić przez maszynkę. Dodać koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek…

Pasta szynkowa na kanapki

Składniki: 6 ugotowanych jajek na twardo 25 dkg szynki drobiowej 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka mielonej papryki 2 łyżki posiekanej zieleniny/ natka pietruszki, koperku, szczypiorek, oregano, estragon/ sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Jajka i szynkę przepuścić przez maszynkę, dodać, drobno posiekane zioła, sól, pieprz do…