Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta jajeczna 2

Skladniki:

  • 5 jajek
  • łyzka masła
  • 1 mała cebula
  • sól pieprz
  • 1-2 łyzki majonezu

Sposob wykonania:
Jajak ugotować na twardo i ostudzić. Oddzielic białko od żółtka. Żółtak zetrzeć na tarce z najmniejszymi dziurkami i wymieszać z masłem bardzo dokładnie. dodać sol i pieprz. Białka zetrzeć na zwykłej tarce, cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Do masy z żółtek dodac, białka, cebulę i majonez. Delikatnie wymieszać, dodajac jeszcze odrobine soli i pieprzu. IDealnie pasuje do tostów.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

4 comments for “Pasta jajeczna 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *