Składniki:
- 0,5 kg papryki czerwonej
- 0,5 kg papryki żółtej
- 0,5 kg cukinii
- 250 ml octu winnego
- czosnek (kilka ząbków)
- sól pieprz
- 1/2 łyżeczki cukru
- gorczyca
- kolendra
- ziele angielskie
Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać i pokroć w cieniukie plasterki. Cukinie umyć dokładnie i zblanszować. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w plastry, wrzucic na 5 minut do osolonego wrzątku. Po 5 minutach odsączyć i układać do sloików na przemian z cukinia, i pokrojonym czosnkiem. Ocet zagotowac z 250 ml wody, dodać wszystkie przyprawy. Zalać słoiki i pasteryzować około 25 minut.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)
1 comment for “Papryka marynowana z cukinią”