Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka marynowana z cukinią

 

Składniki:

  • 0,5 kg papryki czerwonej
  • 0,5 kg papryki żółtej
  • 0,5 kg cukinii
  • 250 ml octu winnego
  • czosnek (kilka ząbków)
  • sól pieprz
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • gorczyca
  • kolendra
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzenia:
Czosnek obrać i pokroć w cieniukie plasterki. Cukinie umyć dokładnie i zblanszować. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w plastry, wrzucic na 5 minut do osolonego wrzątku. Po 5 minutach odsączyć i układać do sloików na przemian z cukinia, i pokrojonym czosnkiem. Ocet zagotowac z 250 ml wody, dodać wszystkie przyprawy. Zalać słoiki i pasteryzować około 25 minut.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

1 comment for “Papryka marynowana z cukinią

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *