Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Masło czosnkowe-ziołowe

Składniki:


  • 1/2 kostki masła śmietankowego
  • czosnek (kilka ząbków)
  • łyżka ziół prowansalskich
  • świeże zioła
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Masło lekko rozpuścić np. wstawić na kilka sekund do mikrofalówki( tak aby łatwo było rozmieszać składniki). Wcisnąć kilka ząbków czosnku i wymieszać. Dodac szczyptę ziół prowansalskich, odrobinę soli i pieprzu. Odstwić i czekac aż masa spowrotem zacznie gęstnieć. Co pewien czas trzeba mieszać bo inaczej przyprawy opadną na dół. Pod koniec dodajemy troszeczkę świeżych ziół i natki pietruszki. Idealne do pieczonych ziemniaków, tostów czy pieczywka z grilla. Jeżeli nie mamy świeżych ziół należy dodać więcej ziół prowansalskich bądż też jakieś innej mieszanki.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *