Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Parówki zapiekane z pomidorem i serem

Składniki:

  • 6 parówek
  • 70 dag cebuli
  • 3 pomidory
  • 25 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków bazylii
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie pomidory pokroić w na cząstki.
    Następnie parówki lekko obgotować w wodzie po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego.
    Ułożyć na nich cebule i pomidory i poszyjemy całość startym serem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec do momentu, aż się roztopi.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *